معاملات علمی

معاملات علمی؛ داستان جالب دانشگاه‌های عربستان

عربستان از معدود کشورهایی هست که هنوز با ساختار قبیله‌ای اداره میشه. بیش از 90 ساله که حاکمیت این کشور در دست خاندان سعودی قرار داره. طی سال‌های اخیر حکام سعودی با خرج کردن دلارهای نفتی، تلاش زیادی برای جلب توجه در سطح بین‌المللی کردند. اما جالبه بدونید که دانشگاه‌های عربستان هم از این ماجرا مستثنی نیستند. خب می‌دونیم که دانشگاه‌های معتبر دنیا از طریق پژوهش و تولید مقالات علمی، نام خودشون رو در فهرست مجموعه‌های نخبگانی قرار میدن. حالا بریم سراغ دو دانشگاه پیشرو عربستان که روش متفاوتی دارند!

مجله معتبر ساینس (Science) گزارش داده که دانشگاه‌های عربستان با پرداخت هزینه‌های هنگفت اقدام به خرید اعتبار علمی می‌کنند. در واقع این دانشگاه‌ها به جای تولید علم، در حال خرید امتیازِ مدارک و اسناد پژوهشی برای ارتقای جایگاه خودشون در رتبه‌بندی جهانی هستند. ضمناً عربستان از خرید اعتبار دانشمندان بزرگ هم غافل نمونده. بر اساس گزارش Science بیش از 60 محقق برجسته و تراز اول از رشته‌های علمی مختلف دنیا، نام و وابستگی علمی خودشون رو در ازای دریافت پول به عربستان فروختن. البته معاملات علمی عربستان تا سال 2006 بی‌نتیجه بود و دانشگاه‌های این کشور به سختی تونستن در رتبه‌بندی 3000 دانشگاه بین‌المللی قرار بگیرند. به همین دلیل سعودی‌ها در استراتژی جدیدشون با دانشمندان برجسته قرارداد بستن تا فقط براشون مقاله علمی تولید کنند تا در مراجعی مثل ISI منتشر بشه. با این ترفند برخی از دانشگاه‌های عربستان در رتبه‌بندی‌هایی مثل شانگهای به گروه 600 دانشگاه برتر رسیدند.

اما این روش عجیب و ناپایدار با مخالفت‌های زیادی در دنیا مواجه شد. چرا که عربستان سعودی در جستجوی افتخارات، اخلاق و صداقت رو زیر پا گذاشته و بسیاری معتقدند با تموم شدن دلارهای نفتی به بن‌بست میرسه. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این پژوهش علمی و بررسی موارد مرتبط، به مقاله عملکرد دانشگاه‌های عربستان مراجعه کنید.

پلاسما در اینستاگرام

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *