کاروشی

سال 2013 بود که جسد میوا سادو، مجری شبکه یک ژاپن توی آپارتمانش پیدا شد. رسانه‌ها علت مرگ آقای مجری رو نارسایی قلبی اعلام کردن، اما بعد از مدتی معلوم شد سادو قبل از فوتش توی یک ماه حدود 160 ساعت، اضافه‌کاری انجام داده!

درست متوجه شدین! در ژاپن افراد زیادی مثل آقای سادو جون خودشون رو به خاطر کار کردن زیاد از دست میدن. حتی مردم ژاپن برای این اتفاق یه اسم خاص در نظر گرفتن؛ کاروشی!

تحقیقات مختلف توی ژاپن نشون میده که شرکت‌های خصوصی کارکنان‌شون رو اجبار می‌کنن تا بیشتر از 80 ساعت در ماه اضافه‌کاری داشته باشن. نکته جالب اینه که اکثراً پولی بابت این اضافه‌کاری‌ها پرداخت نمیشه! به خاطر همین دولت ژاپن بارها تلاش کرده با قوانین مختلف ساعت کاری رو کاهش بده، اما هر بار به در بسته خورده.

همه ما ژاپنی‌ها رو با سخت‌کوشی و پرکار بودن می‌شناسیم. فرهنگی که بعضی وقتا با زیاده‌روی خرابش می‌کنن و اتفاقاتی مثل کاروشی رقم می‌خوره. مردم ژاپن کار کردن زیاد رو نشونه فداکاری می‌دونن و جالبه بدونید که بخش زیادی از کارمندای ژاپنی برای گرفتن مرخصی احساس گناه می‌کنن! اونا حتی زمانی که کار‌شون تموم میشه، پشت میز اداره منتظر می‌مونن تا اول، سرپرست بخش محل کار رو ترک کنه و بعد از اون خارج بشن.

مشکل اصلی اینجاست که ساعت کاری طولانی، بهره‌وری در ژاپن رو پایین آوُرده. تا جایی که طبق آمار سازمان بین‌المللی توسعه و همکاری اقتصادی، ژاپن کمترین بهره‌وری رو در بین کشورهای گروه G7 داره.

برای مشاهده منابع و کسب اطلاعات بیشتر درباره این پژوهش، به مقاله کاروشی، مرگ بر اثر کار زیاد در سایت پلاسما مراجعه کنید.

پلاسما در اینستاگرام

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *